История

“Домейн Бойар“е първият частен винопроизводител след промените през 1989 година. 
Компанията е основана през 1991 година, като осъществява дейността си едновременно в София и Лондон. 
За няколко години тя става водеща търговска фирма за търговия с български вина и има изключителен принос за популяризирането им на престижните пазари в Западна Европа, САЩ, Канада и Япония. 
Основни пазари, на които компанията е лидер в износа на качествено българско вино и днес са Великобритания, Бенелюкс, САЩ и Канада.

През 1992 година Домейн Бойар получава личното позволение на Неговото Величество Цар  Симеон II и изключителното право да използва семейния царски герб върху специална селекция премиум вина с името "Royal Selection". Така се поставя началото на престижната „Царска селекция“ на Домейн Бойар. Вина, които са емблематични сред ценителите у нас и по света в продължение на 15 години.

В историята на компанията се откроява 1998 година, когато е одобрен амбициозния проект за построяването на модерна винарска изба в Сливен, наречена „Сините скали“. Избата е проектирана и построена от световноизвестната със своите иновативни решения австралийска компания „A&G Engineering” – проектирала и построила едни от най-модерните световни винарни. 
 

Нашите изби

Домейн Бойар разполага с две изби - „Сините скали“, която е една от най-големите и модерни винарни в центъра и източна Европа и бутиковата - Кортен. 

Изба „Сините скали“ е рапозложена до природната забележителност - Сините скали,  в подножието на Стара планина, от където носи своето име. Регионът на Тракийската низина, където се намира тя, е известен с производството на висококачествени червени вина. Новата изба се открива на 16-ти Септември 1999 година, с внушителен съдов капацитет от 16 милиона литра. Символ на съвременното българско винарство, „Сините скали“ е една от най-модерните винарни в Източна и Централна Европа. Реализирана е с инвестиция от 30 милиона лева и работи по най-съвременните винарски технологии.

През 2003 година Домейн Бойар придобива малката бутикова изба „Кортен“, известна с методите си на микровинификация и специализирана в производството на висок клас бутикови вина.

Наградени вина

Награди на компанията

През 2015 г. Домейн Бойар получи и следните отличия:

 

  • За „Най-устойчиво развиващата се българска винена компания, с най-голям ръст“ (награда от ICAP Group, Югоизточна Европа)
  • За лидер в категория „Вино“ за България, „Супербранд на българското вино“ (награда от международната класация Superbrands).
  • За цялостен принос към българското вино (награда за старши енолога на компанията Димитър Панов от Съюза на енолозите в България).
Сайтът е достъпен за лица над 18 години.

Да, над 18 години съм Не, нямам навършени 18 години