През 1999г. приятелите от детинство Фелипе Ибаньез и Хорхе Гутиерес построяват Viña Anakena в Алто Качапоал, в подножието на Андите, с цел да създават елегантни, иновативни и забележителни вина от Новия свят, които да носят духа на произхода си, както и потенциала и славата на Чили като производител на премиум вина от световна класа.
Убедени, че високото качество е синоним на отличителност, те посещават най-известните световни винарски региони, за да изучат съвременните витикултурни и енологични техники и да ги пренесат у дома в Чили, заедно с най-актуалните технологии за създаване на премиум вина. През 1999г. те засаждат първите си лозя в Алто Качапоал и построяват винарната Viña Anakena, като не оставят и най-малката подробност на случайността. Това изключително съоръжение е модерно, функционално и красиво.
Самата изба е проектирана през 1999г. от Techniques Trading, водеща южноафриканска компания, която ни консултира и при придобиването на последните технологии. Високотехнологична лаборатория дава възможност на екипа от енолози да управлява с прецизност всички показатели и променливи, за да гарантира най-висококачествен продукт.
Избата с площ от 6.000 кв.м. разполага с 4 главни зони, в които се помещават лабораторията, 148 резервоара от неръждаема стомана, специално оборудвани зали, които могат да побират 1300 бъчви, и нашата „избена порта”, където посрещаме посетители от цял свят.

Показване на 2 резултата

Показване на 2 резултата