За нас

Нашата история

Domaine Boyar е първата частна компания за производство на вино след падането на комунистическия режим в България през 1989 г. Основана е през 1991 г. и започва да работи в София и в Лондон едновременно. В продължение на няколко години тя се превърна във водещ производител и най-значимата компания за търговия с български вина на най-големите и престижни световни пазари.

Днес Domaine Boyar продължава да бъде лидер в износа на качествени български вина. Ключовите пазари на компанията са Великобритания, Бенелюкс, САЩ, Канада, Азия и скандинавските страни.

През последните пет години Domaine Boyar значително разшири портфолиото си, ставайки един от най-големите вносители на престижни световни марки вино. Избата е партньор на най-големите световни винарски компании като Constellation Brands, Accolade Wines, Barton & Guestier и др.

Лозя

Домейн Бойар има дългогодишни партньорски взаимоотношения с най-добрите гроздопроизводители от района на Тракийската низина и други микрорайони от страната. Енолозите ни работят съвместно с лозарите упражнявайки постоянен контрол над всички агротехнически мероприятия. Нашият екип определя критериите за качеството на гроздето, регулирания добив и точния момента на гроздобера. Така гроздопроизводителите се фокусират изцяло върху постигането на максимално добро качество на гроздето според нашите изисквания, а енолозите върху създаването на най-добро качество на вината от съответното грозде. Работим с широко разнообразие от европейски и местни сортове, като се стремим да достигаме максимална сортова изява и да създаваме интересни и вълнуващи небцето на ценителите купажи.

Изби

изба Сините скали

Domaine Boyar разполага с две изби - „Сините скали“, която е една от най -големите винарни в Европа, и бутиковата изба на „Кортен“.

Избата "Сините скали" се намира в близост до природната забележителност Сини скали, в подножието на Стара планина, дала името си. Районът на Тракийската равнина, където се намира, е известен с производството на висококачествени червени вина. Новата винарна се открива на 16 септември 1999 г., с впечатляващ капацитет за преработка от 16 милиона литра. Символ на съвременното българско вино, "Sinite Skali" е една от най -модерните винарни в Източна и Централна Европа. Той се реализира с инвестиция от 30 милиона евро и работи с най-съвременна технология за производство на вино.

изба Кортен

Избата разполага с най-съвременните технологии и оборудване, предоставени от водещи световни производители. Това позволява комбинацията от традиции и съвременни винарски практики за производство на бутикови вина от висок клас.

Избата Korten използва повече от 2300 американски бъчви и френски барици - задължително условие, за да може да се произвеждат първокласни вина с различни реколти и на различна възраст.

Екип

За създаването на качествени вина са важни няколко неща – любов към виното, страст, професионализъм и добър екип.
Нашите енолози са сред най-изтъкнатите профисионалисти в бранша, доказали своите високи познания и опит, както у нас, така и по света. Всяко от вината, които създават отразява техния уникален стил и творчески почерк.

Капка Георгиева – старши енолог на „Домейн Бойар Интернешънъл” ЕАД
Росен Георгиев – главен енолог на „Домейн Бойар Интернешънъл” ЕАД
Дойчин Андреев – директор производство изба „Сините скали”
Магдалена Михова – технолог
Николай Минчев - технолог

Философия

Постоянно високо качество

Поддържането на постоянно качество на продуктите е едно от основните предимства на “Домейн Бойар” и отличителен белег на компанията от нейното основаване до днес. В резултат на многогодишния ни опит, талантлив екип от енолози и модерните технологии, с които разполагаме се стремим към 100% постоянно качество на всички бутилки, като приетите за отрасъла са 85–90%. Избата ни е оборудвана с модерна лаборатория и най-съвременни технологии за охлаждане и температурен контрол, което ни дава възможност да произвеждаме вина в богата палитра от стилове.